Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiej do miski lub na stolnicę.
Rozpuść masło i sól w gorącej wodzie.
Wodę wlewaj stopniowo do mąki mieszając. Zagniataj ciasto do momentu, aż będzie miękkie i gładkie.
Odstaw ciasto na minimum 30 minut pod przykryciem.
Ser zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Odstaw.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
Dynię obierz ze skóry, pokrój w kostkę.
Następnie przełóż na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia, dopraw Ziarenkami Smaku WINIARY i wymieszaj z 2 łyżkami oliwy.
Piecz, aż się lekko przyrumieni i będzie miękka. Ostudź.
W misce wymieszaj dynię, tarty ser, bułkę tartą. Dopraw do smaku pieprzem.
Ciasto rozwałkuj, wytnij szklanką krążki, które następnie wypełnij farszem i sklej boki.
Gotuj w lekko osolonej wodzie od 3 do 4 minut.
Ostudź, a następnie podsmaż na patelni na złoty kolor.